Anasayfam Yap    Favorilerime Ekle    E-Posta    Tavsiye Et    İletişim 

  

 
 


..::www.Koyder.Org::..       ..:: Sizin Siteniz::..       **Gerçek Üretici Köylü Milletin Efendisidir.**           Mustafa Kemal ATATÜRK

Ana Sayfa

Haberler

Dosyalar

Yazılar

Üyeler

Forum

Atatürk

Facebook

İnstagram

Messenger

YouTube
   Forumdaki Son cevaplar : Tarımköy Projeleri..(VEYSELBUDAK)   

Menü
Ana Menü
    Ana Sayfa
    Haberler
    Dosyalar
    Yazılar
    Üyeler
    Forum
    Üye Ol!
    Şifremi Unuttum!
    Kan Grupları
    Nöbetçi Eczane
    Acil Telefon No
    İlginize göre Arşiv

Derneğimiz
    Başkan
    Yönet.ve Denet.Kurulu
    Eski Başkanlar
    Kurucular Kurulu
    Dernek Üyelerimiz
    Tüzük
    Tarihçe
    İletişim
    Köy-Der Bülteni
    Teşekkür

Faaliyetlerimiz
    Kültürel Etkinlik
    Sanatsal Etkinlik
    Sosyal Etkinlik

Kadın Kolları
    Etkinliklerimiz
    8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Gençlik Kolları
    Etkinliklerimiz

Yrd.ve Dyn.Koop.
    Başkan
    Yönetim Kurulu
    İletişim
    Tarihçe

Muhtarlığımız
    Muhtar
    Heyet Üyeleri
    İletişim

Sulama Koop.
    Başkan
    Yönet.ve Denet.Kurulu
    İletişim

Kabilelerimiz
    Köyümüzün İlkleri
    Gelin Kızlarımız
    Köyümüz
    Bayramlar
    Değirmenciler
    Esenler
    Gallikler
    Hoçular
    Hücüler
    İbişler
    Karalar
    Kürt Aliler
    Küşükler
    Nebiler
    Şahnalılar
    Tatarlar

Video İzle
    Köylülerimiz
    Köyümüz
    Kaybettiklerimiz

Müzik Dinle
    Köylülerimiz

Modüller
    Resim Galerisi
    Bağlantılar
    Kadromuz
    Ziyaretçi Defteri
    Hava Durumu

Atatürk
    Atatürk
    Hayatı
    Kronoloji
    Fikir ve Düşünceleri
    1.Malatya ziyareti
    2.Malatya Ziyareti
    Nutuk I. - X. Bölüm
    Foto Galeri I.
    Foto Galeri II.
    Foto Galeri III.
    Foto Galeri IV.
    Foto Galeri V.
    Foto Galeri VI.

Akademisyenler
    Öğr.Gör.Dr.Okan KOÇ

Öğretmenler
    Nuray Yıldırım

Yöresel Yemekler
    Çorbalar
    Et Yemekleri
    Fırın Yemekleri
    Et+Bulgur+Meyve
    Sarma-Dolma-Köfte
    Sebze Yemekleri
    Pilavlar
    Salatalar
    Hamur İşleri
    Tatlılar
    İçecekler
    Reçeller
    Yemek Kitabı


İçerik
 Dosyalar : 5
 Yazılar : 38
 Haberler : 3
 Mp3'ler : 0
 Videolar : 1
 Animasyonlar : 0
 Resimler : 1193
 Bağlantılar : 12

İstatistikler


Bugün Doğan yok!


(Üyeler)

Son üyemiz : baris_clf
Bugün : 0
Dün : 0
Onay bekleyen : 0
Toplam üye : 61

(Kimler Bağlı)

 Bağlı üye yok..

(Sitede aktif)

Üye : 0
Misafir : 5
Toplam : 5
IP No : 18.118.166.98

(Site Sayacı)

Dün Tekil : 997
Dün Çoğul : 997
Dün Toplam : 1994
--------------------
Bugün Tekil : 73
Bugün Çoğul : 73
Bugün Toplam : 146
--------------------
Genel Tekil : 1267724
Genel Çoğul : 1276174
Genel Toplam : 2543891

Site sayacı
Bugün : 73
Dün : 997
Toplam : 1276174
Sayfa izlenimi aldık..

Gazeteler
manşetler


» 1.Malatya ziyareti
ATATÜRK

ATATÜRK’ÜN MALATYA’YA İLK GELİŞLERİ


26 Ocak-2 Mart 1931 tarihleri arasında gerçekleştirilen seyahat programında Atatürk ve yanındakileri Malatya’ya getiren sebep takip edilen ulaşım politikasıyla yakından alakalıydı. Bu politikanın ilk sonuçlarını yerinde görmek, Fevzipaşa-Malatya demiryolu hattının hizmete açılışı münasebetiyle Malatyalılarla bu coşkuyu paylaşmak için 12 Şubat 1931 Perşembe günü saat 18:00 de BEYAZ TREN ile Mersin’den Malatya’ya hareket etmişlerdir.

Atatürk’ün Malatya seyahati sırasında maiyetinde bulunanlar arasında Ordu Müfettişi Fahrettin(ALTAY)Paşa, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Tevfik(BIYIKLIOĞLU), İçişleri Bakanı Şükrü KAYA, İçişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü Ekrem Bey, Kütahya Milletvekili Recep PEKER, Bolu Milletvekili Cevat Abbas GÜRER ve Fatih Rıfkı ATAY, Sinop Mebusu Recep Zühtü Bey, Afyon Milletvekili Ruşen Eşref ÜNAYDIN, A.Afet İnan, Vasıf ÇINAR, Aydın Milletvekili Dr. Reşit GALİP ve Cumhurbaşkanlığı erkânından Hasan Rıza SOYAK, Lütfi Bey, Suat Bey, Muhafız Kıtası Kumandanı İsmail Hakkı TEKÇE ve başyaver Rusuhi Bey ile değişik Bakanlıkların kalabalık müşavir, müfettiş ve teknisyen kadrosu vardı. Bunların içinde sayabileceğimiz en renkli simalar ise eski Tahran Büyükelçisi Memduh Şevket ESENDAL ile İstanbul Liman Şirketi Genel Müdürü Kemal Bey, Hasan Ali YÜCEL, İktisatçı Şefik Bey,Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Hüsamettin Bey, Adliyeden Ferit Bey, İçişlerinden Necati Bey, Maliyeden Nedim Bey idi. Atatürk, tehlikeli bir yolculuktan sonra 13 Şubat 1931 Cuma günü 17.30 sularında Malatya’ya ulaşmıştı.

Malatyalılar iki sevinci birlikte yaşıyorlardı. Bir taraftan çok merak ettikleri Gazi Mustafa Kemal Paşayı yakından görüp O’nu tanımanın hazzını yaşamışlar,diğer taraftan da ilk defa demiryolu ile tanışmanın sevincini tatmışlardı. Atatürk, bilhassa yeni açılan yolda Malatyalılarla yürümüş ve Türk Ocağı binasına gelmiştir. Malatya’daki zamanının büyük bir kısmını bugün “ATATÜRK EVİ MÜZESİ” adını taşıyan Türk Ocağı binasında geçiren büyük önder, burada Cumhuriyet Halk Partisi mensupları ve halk temsilcilerini kabul etmiştir. Onlarla Malatya’nın üretim, ihracat ve genel olarak iktisadi faaliyetleri hakkında konuşmuşlardı. Demiryolunun memleket üretiminde ve iktisadi kalkınmasında sağlayacağı gelişmelerden, üreticilerin kendi aralarında kooperatifler kurmalarının yararlı olacağından bahsetmişlerdir.

Atatürk, Vilayet eğitimine ve millet mekteplerine dair Vali ve Milli Eğitim Müdüründen bilgi almışlar, takip edilen mefkûrenin mahiyetini devamlı olarak halka anlatmak konusunda Türk Ocaklarına düşen görevler hakkında da açıklamalarda bulunmuşlardır.

Büyük Önder Atatürk, Türk Ocağı Binasından ayrılırken: “ Malatya’yı görmek, Malatya’nın muhtelif ahalisi ile daha açık görüşmek için bu kadar zaman kafi değildir. İleride daha müsait bir mevsimde belki Başvekil İsmet Paşa ile gelir, görmek ve görüşmek fırsatını bulurum” demiştir.

Bunun üzerine Malatya Belediye Başkanı Mustafa Naim KARAKÖYLÜ; Atatürk’e hiç olmazsa birkaç gün kalmalarını arz etmişti. Atatürk Belediye Başkanının bu sözleri üzerine demiryollarını ilgilendiren konuşmalarına şöyle devam etmiştir: “ Mühim bir ilimizin merkezine bizi getiren demiryolu olmuştur. Bugüne kadar bu önemli ve çok verimli Malatya’ya gelmek isteyenler, bu uygar aracın bulunmamasından dolayı isteklerine kolaylıkla ulaşamamışlardır. Bu istekler bu memlekete çok bolluk getirecek ve bu memleketin doğal kaynaklarından dünyayı yararlandıracak yapıdadır. Yeni eser bu genel isteği karşılayacaktır, ümidindeyim.


Türkiye Hükûmeti’nin belirlediği projeler içinde belirli zamanlar sürecinde vatanın bütün bölgeleri çelik raylarla birbirine bağlanacaktır. Bütün vatan bir demir kitle haline gelecektir. Demiryolları memleketin tüfekten, toptan daha önemli bir güvenlik silâhıdır. Demiryollarını kullanacak olan Türk milleti soyundaki ilk sanatkârlığının, demirciliğin eserini tekrar göstermiş olmakla övünecektir. Demiryolları Türk milletinin rahatlık ve uygarlık yollarıdır.

Türkiye’de iktisat hayatının yüksek gelişimleri ancak demiryollarıyla olacaktır. Milletin mutluluğu, istiklâli bu yollardan geçecektir. Cumhuriyet Hükümeti’nin bu sahadaki verimli çabaları ve idealist hareketi övgüye değerdir. Burada önemli olan nokta, Türk milletinin bu gerçeği bütün zorluklarına rağmen değerlendirmesi ve ona sahip olması konusudur. Demir sanatının yayıcısı olan Türk, o vatanında tamamlamış olduğu bu gerekli hizmeti elbette çağdaş uygarlığın bütün dünyada yükselttiği dereceye ulaştıracaktır.

Malatya’yı görmek, Malatya halkı ile daha çok görüşmek için bu kadar zaman yeterli değildir. İleride daha uygun bir mevsimde belki Başbakan İsmet Paşa ile gelir, görmek ve görüşmek fırsatını bulurum.

Burada mühim olan nokta, Türk Milletinin kendi inkişafının bu demir yollarda olacağı hakikatini bütün müşküllere rağmen takdir etmesi ve ona sahip olması keyfiyetidir. Menşeinden demirci olan ve bütün dünyada demir sanatının naşiri bulunan Türk, öz vatanında ikmal edilmiş olan bu lâzımeyi elbette muasır medeniyetin bütün dünyada yükselttiği geleceğe isal edecektir.” Mustafa Kemal Atatürk, teftişin ardından Başvekil İsmet Paşa’ya çekilmek üzere Vali Mehmet Tevfik Beye verdiği telgraf metninde, yapılan faaliyetlerin önemine şöyle değinmişti: “ … Yeni yapılan yol ile Malatya’ya vardığımız bu günde, sizi takip ettiğimiz pek isabetli imar faaliyetlerinde dolayı bir daha tebrik ve taktirlerimi arz ederim….” 13 Şubat akşamını Malatya’da geçiren Büyük Önder, 14 Şubat Cumartesi günü Dörtyol'a gitmek üzere özel olarak hazırlanmış olan Beyaz Trenle Malatya’dan ayrılmıştır.

 


Üyelik
Kullanıcı Adı :
 
Şifre :
 
Güvenlik :
 
Hatırla :
 

 


  Yeni Kayıt !
    Şifremi Unuttum !

Sponsorlarımız

Başkan Mesajı
Kıymetli Üyelerimiz, Değerli Köylülerimiz, 26.12.2021 Tarihinde yaptığımız Genel Kurulumuzda güvenoyu tazeleyerek tekrardan iki yıl süreyle “Köylü Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği” Başkanlığına yönetimimizle birlikte seçilmiş bulunmaktayız. Geçen yıl pandemi den dolayı Derneğimizi açamamanın üzüntüsünü yaşadık, ama elimizden geldiği kadar şartlar ne olursa olsun köylülerimizin ve hemşerilerimizin her daim yanında bulunmaya çalıştık. Önümüzdeki dönemlerde milletimizin bu tür bir sıkıntıyla karşılaşmamasını temenni ediyoruz. Başta Genel Kurulumuza gelip bizlere destek veren, gelemeyecek durumda olup ama gönülleri bizimle olan tüm kıymetli üyelerimize, köylülerimize çok teşekkür ediyoruz. Yeni yılın hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler sizlerle olsun. Saygılarımızla Köylü Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetimi

Kadromuz
Genel Sorumlular
KOYDER
ERHANDEMiRTON

Yöneticiler
IRFANBASARANOGLU

Haber Editörleri
ERKANDEMIRTON

Dosya Editörleri
UMUTCANGOKCAN

Yazı Editörleri
SELVERKOC
VEYSELBUDAK

Forum Görevlileri
GULCANEREN


Takvim/Saat





EtkinlikTakvimi
« Mar Nisan
Pz Sl Çs Cm Ct Pa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hava Durumu
ANKARA

Nöb.Eczaneler

Son Resimler































Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Köylülerimiz

Döviz Kuru
Alış
1 EUR : 34.7084 TL
1 USD : 32.4742 TL
Satış
1 EUR : 34.7710 TL
1 USD : 32.5327 TL

Son & Hit 10
Hit Dosyalar
Telefon Fihristi
Şah İbrahim Ocağı Üzerine Yeni Bilgiler
Şiirlerin Hayali
Kayısı
Kayısı Yetiştiriciliği

Hit Yazılar
Köyümüzün İlkleri
Veysel BUDAK
Gelin Kızlarımız
Çeşme ve Pınarlarımız
Köyümüzde Esnaflık
Köyümüzün Dışa Açılış Süreci
Köyümüz ve Yöremiz Kelimeleri
Köylü Köylü Olmak Gurur Kaynağıdır
Köyümüzde İmamlık Eğitim
Hasan Basri BUDAK


Yeni Dosyalar
Kayısı
Kayısı Yetiştiriciliği
Şah İbrahim Ocağı Üzerine Yeni Bilgiler
Şiirlerin Hayali
Telefon Fihristi

Yeni Yazılar
GEÇMİŞİ ÖĞRENMEK, GELECEĞE IŞIK TUTMAKTIR
BOZKIRDAKİ MUCİZE; AKÇADAĞ KÖY ENSTİTÜSÜ
YOL GÖSTERİCİ ÖZELLİĞİNİ KORUYAN BAŞYAPIT: 'NUTUK'
DÜNYANIN HALİ
CUMHURİYET - KADIN - MEDENİYET - HUZURLU YAŞAM
Bir Malatyalıyı nasıl tanırsınız?
BÜYÜK İNSANLIK (Ormanlar yakılırken)
BABALAR GÜNÜ İÇİN
TARİHÎ DEMİRYOLU İSTASYONLARIMIZ VE DEĞERBİLMEZLİK
MANKURT

Son Dakika

2021 © Copyright Köyder.Org
<% Teşekkür AspSitem %>